Termeni si conditii

  1. Detalii despre comenzi:

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.tractoraseonline.ro, Cumparatorul este de acord cu mijloacele de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda ( cu mentiuni clare despre datele de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului.

Pentru produsele care se aduc pe baza de comandă specială se poate solicita achitarea unui avans de minim 25% din valoarea produsului.

  • Livrarea comenzilor:

Pentru produsele a caror comanda a fost confirmata de catre Vanzator, livrarea produselor se face in termen de 1-7 zile lucratoare prin curier sau Posta Romana.

Pentru produsele care se aduc la comanda, termenul de livrare este intre 3 si 60 de zile lucratoare.


3. Extinderea Obligatiilor Vanzatorului


a. Informatiile prezentate pe site vanzatorului, sunt cu titlu informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. Descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;de asemenea telefonic se vor furniza ulterioare informatii despre produs.

b. Imaginile produselor pot suferi variatii de model,marca sau culoare fara a afecta insa buna calitate si functionare a produsului prezentat.


c. Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta prin adresele mentionate la sectiunea “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.       Dreptul de autor asupra informatiilor publicate pe site:

Numele site-ului (tractoraseonline.ro) precum si insemnele nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

5.      Folosirea datelor personale

Tractoraseonline.ro va folosi datele personale introduse de Cumparator doar in scopul expedierii produselor si deci vor fi comunicate operatorului de curierat sau Postei Romane.

Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

6.       Termene, Penalitati


In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunt Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

7.       Facturare, Plati


Pretul este afisat la fiecare produs..Plata se face in sistem ramburs si se achita curierului la momentul primirii coletului. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

8. Riscuri si responsabilitati

  1. Livrare
    Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat sau prin intermediul Postei Romane.

b.Transport – Ambalare


Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

9.    Conditii de retur


Acceptarea contractului se face o data cu plasarea comenzii. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele, exceptie facand situatia in care tractoraseonline.ro se afla in imposibilitate din cauza unor factori de natura externa caz in care acesta se obliga sa ramburseze contravaloarea achitata de catre Cumparator daca este cazul.

Produsele ce indeplinesc conditiile de retur trebuie sa fie intacte,nedesfacute din ambalajul original cu eticheta,fara urme de folosire si neexploatate de catre Cumparator.In caz contrar produsul nu poate beneficia de politica de retur. Piesele vor fi montate exclusiv de personal autorizat RAR.De asemenea pt. produsele ce beneficiaza de garantie este necesara dovada montarii piesei in cauza de catre personal autorizat.

De asemenea in caz de retur, produsul va fi expediat de catre Cumparator cu optiunea ”Deschidere la livrare”, acesta achitand costurile expeditiei.

In urma verificarii la deschiderea coletului a integritatii produsului , Vanzatorul va decide daca produsul indeplineste conditiile de retur enumerate mai sus.

10.    Transferul Proprietatii

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

11.    Raspundere


Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

La plasarea comenzii, Cumparatorul se va asigura ca produsele corespund cu cerintele sale si isi va asuma raspunderea comandarii acestora.
De asemenea Vanzatorul nu poate primi ca retur produse care au fost folosite necorespunzator si puse in functiune de personal neautorizat.


12.    Forta Majora


Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

13. Conditii de acordare a garantiei:

Garantia acordata este de 24 de luni conform prevederilor Legii 449/2003.

Vanzatorul nu raspunde de cauzele de utilizare neconforma a produselor.Daca in termen de cel mult 24 de ore de la intrarea in posesie a marfii,nu se primeste nicio notificare scrisa de la cumparator ,se considera ca a luat la cunostinta clauzele privind garantia.
Pentru a putea beneficia de garantie acolo unde este cazul, piesele comandate se monteaza intr-un SERVICE AUTORIZAT R.A.R, in caz contrar se pierde garantia!!!
Nu se acorda garantie sau se anuleaza in urmatoarele cazuri : 

– piesele nu au fost montate intr-un service autorizat R.A.R.

– piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari sau au suferit actiunea unor factori externi procesului normal de functionare. Piese nu au fost ferite de o umiditate extrema.
– piesele prezinta o uzura normala.
– piesele se defecteaza in urma unui montaj necorespunzator.
– piesele s-au uzat si deteriorat datorita intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului/utilajului, suprasolicitarii, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului /utilajului sau a atelierului de specialitate care a montat piesele.
– piesele de uzura a caror longevitate depinde de timpul de utilizare a vehiculului.
– autoturismul/utilajul  a fost utilizat in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (porniri prin tractare, depasirea greutatii maxime admise, modificarea instalatiei electrice, alte modificari de orice natura).
Produsele care fac obiectul unei reclamatii in garantie, vor fi expediate catre furnizor atasand urmatoarele documente:

-factura de achizitie (copie)

-dovada montarii produsului intr-un service autorizat R.A.R;

-documentul emis de catre un service R.A.R ,prin care se constata si se descrie defectiunea.

Returnarea produselor la vanzator se poate face numai cu acordul vanzatorului.

Oricare ar fi defectiunea produsului care trebuie inlocuit sau reparat, TRACTORASEONLINE.RO nu va suporta plata daunelor ce depasesc pretul de achizitie al produsului.

14. Alte Prevederi


Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest document inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.